Incidenten bij Filmfestival Cannes

cannesTILBURG – Een schietpartij en juwelendiefstal zorgden voor paniek tijdens het filmfestival in het Franse plaatsje Cannes.  Dit meldt de Belgische website van ‘het laatste nieuws’.  Het gebeurde op de derde dag van het festival.

door Linda van Ham

De schietpartij vond plaats tijdens de uitzending van de show ‘Le Grand Journal’. Zij zonden live uit vanwege het filmfestival. In het publiek schoot een man met een luchtpistool twee keer in de lucht. Hij had ook een valse granaat bij zich. Het publiek raakte in paniek en werd geëvacueerd. De politie heeft de man direct overmeesterd. Het motief van de man is nog onduidelijk. Niemand raakte gewond.

Eerder was er voor ongeveer 775.000 euro aan juwelen gestolen. De NOS meldt dat deze juwelen bedoelt waren voor de beroemdheden. Zij zouden deze dragen op de rode loper. De sieraden zouden meegenomen zijn uit een kluis. Een medewerker van het Zwitserse horloge- en sieradenhuis Chopard, een van de hoofdsponsors van het evenement, had deze kluis op zijn hotelkamer.

De veiligheidsmaatregelen zijn naar aanleiding van de incidenten strenger geworden. Een veiligheidsagent meldt bij skynet dat ze alle zakken moeten fouilleren. Daarnaast moeten ze meer opletten. De bezoekers moeten ook door een metaaldetector, dat moest al vanaf het begin van het festival. “De veiligheid had vanaf het begin gewoon goed moeten zijn,” aldus beveiliger Wesley Verheul. “Het moet niet kunnen dat bij zo’n groot evenement iemand al die spullen meeneemt. Fouilleren is iets wat standaard moet gebeuren. Ze hebben geluk dat er niemand gewond geraakt is.”

Plaats een reactie