Frankrijk niet succesvol op het songfestival

songfestival

TILBURG Tijdens de 58e editie van het Eurovisiesongfestival eindigde Frankrijk op de 23e plaats . Er waren in totaal 26 finalisten. Het evenement werd dit jaar gehouden in het Zweedse Malmö.

door Linda van Ham

Amandine Bourgeois opende de finale van het evenement met haar liedje ‘l’enfer et moi’. Volgens commentator Daniel Dekkers deed zij dit met volle overtuiging. Toch behaalde ze maar veertien punten. Hiermee eindigde ze bij de laatste tien. “Frankrijk gaat weer met een songfestivalkater naar huis”, vertelt songfestivalfan Roel Schaap. “Amandine werd ondergewaardeerd als de pest, wat wellicht met haar slechte startpositie te maken had. Volledig onterecht dat ze op de 23e plaats eindigde. Vocaal was ze goed en ze had een aandachtsgeile act.”

De bookmakers voorspelden al dat Frankrijk bij de laatste tien zou eindigen. Ook songfestivalkenner Jacques Happe zag het somber in. “Het mag starten en het is een goed liedje, maar de kansen worden helaas niet hoog ingeschat.”

Bourgeois deed niet mee aan de halve finales. Frankrijk hoort bij de zogeheten ‘vijf grote Eurovisielanden’. Omdat zij het meeste geld betalen staan ze automatisch in de finale.  De winnaar van het songfestival is Denemarken. Dat land behaalde 281 punten.

Plaats een reactie